Breitling-klockor - räddare i nöden för flygare

Breitling watches – life saver of aviators - finwatchstraps

Breitling är ett välkänt namn inom klocktillverkningsindustrin. Det är ganska lätt att gissa dess ursprung, så varför inte ge det ett försök? Har du fått svaret? Ja, Breitling är ett annat schweiziskt varumärke vars huvudkontor ligger i Schweiz. Företaget grundades 1884 av Léon Breitling i Saint-Imier. Deras klockor är kända för kronometrar med hög precision designade för flygare.

While many other watchmakers are more into moto racing (like Certina) or diving activities (like Panerai), Breitling has strong and long-lasting connection with aviation. Breitling has been sponsoring aeronautical events, such as the first circumnavigation of the globe by balloon, the aerobatics teams including Breitling Jet Team and Breitling Wingwalkers.

Bildkälla: Köp Breitling UK Replikaklockor
Det Breitling-företag vi har idag är dock inte vad det brukade vara. År 1979 befann sig Breitling i en allvarlig finansiell kris, så ägaren bestämde sig för att gå i konkurs och sålde sina tillgångar till Ernst Schneider. Varumärket övergick därmed i familjen Schneiders ägo. Tidigare använde Breitling urverk från Valjoux, ETA och Venus i stället för att låta tillverka sina egna urverk. Det var inte förrän 2009 som företaget utvecklade B01, som är en egenutvecklad automatisk och kolonnhjulsteknik för deras Breitling Chronomat 01 1942 och Navitimer 01 1952.

Breitling Chronomat B01

Bildkälla: Royal watches

 Breitling Navitimer 01 46mm and Breilting Navitimer GMT

Bildkälla: Perpétuelle

Alla Breitlings kronometrar är certifierade av COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres). Deras efterföljande tidmätare är därför kvalificerade för flygare - Navitimer blev den officiella tidmätaren för APOA Pilot Association. Breitling lanserade klockan Breitling Emergency med en radiosändare för civil luftfart vars signal kan tas emot på 90 nautiska mil (167 km) under normala förhållanden. Denna klocka visade sig vara en livräddare när två brittiska helikoptrar räddades i Antarktis 2003 efter att ha aktiverat signalen. En jägare i Alaska räddades nästan tio år senare. Breitling lanserade en ny version av Emergency-klockan i april 2013 där sändaren uppgraderats med ett separat uppladdningsbart batteri.

Breitling Emergency Night Mission

Bildkälla: Hypebeast

Är du intresserad av ett armband till din fantastiska Breitling? En fantastisk klocka kommer att längta efter det bästa tillbehöret som är speciellt tillverkat för den. Det handgjorda läderbandet från FinWatchStraps skulle vara det perfekta svaret som du letar efter. Eftersom du är en av ett slag i detta universum, förtjänar du ett läderband som är perfekt passform och personligt för dig. FinWatchStraps är en av de bästa tillverkarna av klockarmband i Finland med erfarna hantverkare. På FinWatchStraps tillverkas våra klockarmband med kärlek och omsorg, från materialval till färdig produkt. Vi skräddarsyr din upplevelse och lyfter dina älskade klockor. Bästa respekt för högkvalitativa armband från FinWatchStraps.

Du hittar vårt skräddarsydda armband här: www.finwatchstraps.com.
Och du kan enkelt hitta ditt personliga klockarmband här i FinWatchStraps. Så tveka inte att kontakta oss, vi skulle älska att hjälpa dig.
Den presenterade klockan bildkälla: The Hourology Report klockgalleri.


You may also like View all