Från Australien med kärlek: känguruläder för eleganta wathstraps

From Australia with love: kangaroo leather for classy wathstraps - finwatchstraps
Känguruläder är ett fantastiskt premiummaterial som ofta används för att tillverka professionella fotbollsskor, motorcykeljackor och handskar för att bara nämna några. Och det finns en anledning till det.
Den första och obestridliga kvaliteten hos känguruläder är dess styrka samtidigt som det är relativt lätt. I jämförelse med kohud av samma kvalitet har känguruläder 10 gånger högre draghållfasthet. Samtidigt är detta material mycket mjukt och följsamt, har utmärkt andningsförmåga och hydroskopicitet. Läderytan är slät och mycket motståndskraftig mot nötning. Accessoarer, kläder och andra produkter tillverkade av känguruläder behåller sina former och sitt fantastiska utseende under lång tid och ger sina ägare enastående komfort.

Känguruläder innehåller vanligtvis färre oljor och är mycket mer motståndskraftigt mot uttorkning. Regelbunden skötsel och rengöring är dock fortfarande viktigt för att bibehålla hållbarheten hos känguruläderprodukter. De bör behandlas med minkolja eller läderbalsam, förvaras svalt och torrt och inte utsättas för direkt solljus eller överdriven värme. Om känguruläderprodukterna blir blöta ska de torkas ordentligt på naturlig väg och därefter konditioneras.
Känguruläder kommer naturligtvis från Australien, där myndigheterna genomför särskilda program för att kontrollera kängurupopulationen på grund av brist på foder för permanent växande djurmängder. Känguruskinnen exporteras sedan till garverier, särskilt till Italien och USA. FinWatchStraps samarbetar med ett italienskt garveri i Toscana, där känguruläder bearbetas och garvas vegetabiliskt med säkerställd kvalitet.

Hos FinWatchStraps kan du beställa helt unika handgjorda armband i känguruläder till dina favoritklockor. Klockarmband av detta sällsynta material har en förstklassig kvalitet och kommer att åldras med en unik patina. Ser beundransvärt ut med klassisk och vintage klockstil.

Du kan hitta våra hantverksmässigt tillverkade armband av känguruläder och designa ditt eget perfekta armband här: https://www.finwatchstraps.com/collections/kangaroo-leather-watch-bands.
Vi svarar gärna på alla dina frågor om våra produkter och tjänster via e-post finwatchstraps@gmail.com eller What's app +358 44 971 32 35.


You may also like View all