Uppkomsten av klocka med armband: intressanta fakta

The birth of watch with wristband: interesting facts - finwatchstraps
Välkända klocktillverkare har förnyat sina klockor med olika typer av armband. Vi brukar ta klockarmbanden för givna eftersom de alltid borde ha funnits där. Men vet du att armbandsur en gång i tiden var underskattade tills de användes i krigföring på 1900-talet? New York Times brukade kalla armbanden för "en 'fånig' modefluga". Låt oss ta en titt på den korta historien om denna så vanliga accessoar!
På 1700-talet var det mycket populärt med stora fickur (som är den mindre versionen av klockor) på grund av att människor föredrog att ha tiden med sig när offentliga klockor inte längre drog till sig tillräckligt med deras uppmärksamhet. Klockorna gjordes därför mindre och lättare att bära med sig med hjälp av tillbehör som kedjor eller remmar.
En klocka betraktades som en pålitlig investering för personligt sparande snarare än en vanlig klocka. Under 1800-talet i Amerika stod fickur för upp till 40-50% av det totala antalet föremål som pantsattes. Från mitten till slutet av 1800-talet skedde innovationer och utveckling av klocktillverkning, järnvägar, fabriker och standardisering av tidszoner i Amerika och europeiska länder, vilket ledde till en ökad efterfrågan på klockor runt om i världen.
Att bära armbandsur var den kvinnliga modetrenden tills klockor med band användes i militären under det andra boerkriget i Sydafrika 1899-1902. Denna konflikt visade indirekt att armbandsur även kunde bäras av män. Under första världskriget föredrog soldaterna armbandsur eftersom de behövde en klocka för att kunna kommunicera via radio. Soldaterna kunde se tiden när det behövdes medan de höll i sina vapen.

Eftersom klockorna exponeras utvändigt kämpade urmakarna med att hitta lösningar för bra klockor som är både exakta och hållbara för att överleva under de tuffa förhållandena i krigen. Det var inte förrän i slutet av detta krig som klocktillverkarna började tillverka armbandsur för män med en mer soldatlik och maskulin design. Fickur överträffades av klockor med armband och blev föråldrade senare under andra världskriget. Krigen bevisade oavsiktligt armbandsurets tillförlitlighet och användbarhet och gjorde fickuret föråldrat.

Idag har vi så många alternativ för armband som tillbehör till våra älskade klockor. Läder, nylon, rostfritt stål, guld, titan etc. kan vara bra val beroende på personliga preferenser. En klocka är inte bara en accessoar, den håller en man sällskap på hans väg, avslöjar hans livsstil och fungerar som en minneshållare. Vet du vad som får din klocka att uppskatta dig? En fantastisk klocka kommer att längta efter den bästa accessoaren som är speciellt gjord för den. Det handgjorda läderbandet från FinWatchStraps är det perfekta svaret som du letar efter. Eftersom du är unik i detta universum förtjänar du ett armband som passar perfekt och är skräddarsytt för dig. Våra klockarmband är tillverkade med kärlek och omsorg från val av material till färdig produkt. Bästa respekt för högkvalitativa band från FinWatchStraps.

Våra kollektioner med utbytesklockarmband kan ses här
Vänligen kontakta oss direkt för frågor om klockarmband: finwatchstraps at gmail.com


You may also like View all