Allt om klockarmband i läder med ammo

All about ammo leather watch bands - finwatchstraps

Klockarmband som levereras med hjälp av ammunitionsfickor: det nya märkbara exemplet för klockarmbandsåldern.

Mitt mest älskade material är "ammo leather". Ammo läder har förvandlats till ett namn bland klockentusiaster för att beskriva vintage läder från gammal militär ammunition, i huvudsak ammofickor. Utmärkt läder som är tillverkat för att hålla under brutala förhållanden.

Schweiziska armébälten kan också användas som perfekt material för ammunitionsklockarmband. Det speciella med sådana armband är att de håller i evigheter: de är gjorda för de tuffa förhållandena i armén av tjockt (3,5-4 mm) vegetabiliskt garvat läder, de är vattentäta och inte alls sträva.

 

Det speciella med ammunitionsklockarmbanden är att de inte går att upprepa eller tillverka 2 likadana band: varje påse eller bälte är unikt i nyanser och färger. Och har unika användningsområden.

ammo military pouch

Jag köper mina väskor och bälten från försäljare av militärt överskott från hela Europa. Varenda en av mina väskor har använts i organisationen, och alla har fin patina.

Varje ammunition är unik på grund av ålder och användning. Om du hittar en nyans som du gillar bland fotografierna i mitt Instagram- eller Facebook-flöde kommer jag att göra mitt bästa för att hitta en liknande ton. Utan tvekan kommer det inte att bli en exakt matchning, och tecken på slitage (och eventuella stämplar) kommer att skilja sig åt.
Ammunitionsband kan sättas med konsekvent veg tan kalvskinn. Det ger en liten separation mellan ytan och täckande läder i vilket fall som helst; specifikt ger det dig rent regelbundet garvat läder mot din hud.

ammo watch strap, ammo watch band, military band

Det finns särskilda läder, översvämningen av den schweiziska, franska och jugoslaviska militären. De flesta överskottsfickor återvänder till det nittonde företaget. Vissa är från eh 1940th, andra är från 1980th. Varje bit är en bit av militärhistoria, vilket inte bara ger ett anmärkningsvärt bandutseende till klockägarna, utan också en viss betydelse och historia bakom, händelser och berättelser som fickan har tittare ganska länge tillbaka.

Det är inte förvånande att ammunitionsfickorna är så enastående, så exceptionella på detta sätt efterfrågade bland klockfansen för tillverkning av handgjorda för att orkestrera och unika klockprydnader.
Schweiziska
Schweiziska ammunitionsfodral är förmodligen de mest berömda. Det finns två eller tre sorters schweiziska ammunitionsfickor och militära bälten där ute, de som jag använder tar efter detta.

ammo watch strap, ammo watch band

De jag har är från 1960-talet och finns i en rad olika nyanser, från ljusbrun till mycket matt. När allt är sagt och gjort är de schweiziska ammoläderna obefläckade och har ingen oroande lukt.
I grund och botten ett otroligt bra läder av underbar kvalitet. Otroligt nog är de schweiziska fickorna progressivt utmanande att ta några för att få tillbaka lite lugn som återspeglas i kostnaden.
Jag återanvänder de flesta delarna av förpackningen när jag gör ett klockarmband. Den mest intressanta delen är ofta baksidan där du hittar två eller tre stämplar. Alla säckar är märkta med tillverkarens märke, året då säcken tillverkades och en schweizisk militärbild. Stämplarnas utformning kan skilja sig radikalt åt och rutinmässigt är tillverkningsåret för säcken sammanfogat med tillverkarens stämpel.

Om det är samma sak för dig uppmanas att jag har börjat se ett imponerande paket av bedrägeri "Swiss ammo straps". Tecknen på dessa kommer att röra sig men leta efter enormt slätt läder och markeringar som ger ett intryck av att vara oskiljaktiga från början med en surrning sedan på följande. Alla mina schweiziska ammunitionsläder är de riktiga.

Svenska
Jag håller de svenska ammunitionsfodralen nära hjärtat, inte så mycket. Påsarna återvänder till 1970-talet och gjordes för att rymma fyra fästelement för det svenska underprogrammerade geväret, M45CG. Dessa förpackningar är skapade med hjälp av utmärkt svenskt veggarvat läder. De har använts generellt under anmärkningsvärda tidsperioder någon gång tillbaka när Sverige hade en obligatorisk militär organisation för varje ungdomlig individ.
Den häpnadsväckande användningen återspeglas i ryggsäckarna. De är ofta exceptionellt kaotiska och ärrade. De har förvarats i vapenförråd under långa perioder, vilket har gett dem en speciell lukt som kommer att följa med den färdiga slipsen under en lång tid. Jag rengör lädren redan när jag gör fransar av dem, en förtryckande metod, men lukten kommer ändå att sitta kvar ett bra tag. Under all olja och jord hittar jag ofta ett särskilt mjukt och sunt läder som flödar över av den karaktär som gör mina svenska ammunitionsremmar till ett utmärkt, hårt och extremt val.
Franska
De franska ammunitionslädren ser du inte lika ofta som de schweiziska. De är för det mesta föreslagna som "målad fransk ammo" på grund av hur lädret inte är skuggat igenom. De läder jag har är inte i sanning målade; de är vad som kallas pigmenterade läder. De franska påsarna är när man är osäker helt rätt, vanligtvis i ljusa mörkare nyanser - ett obestridligt bästa beslut av mig.

FinWatchStraps tillverkar klockarmband av ammunitionsfickor som köpts kors och tvärs över Europa från militära överskottsleverantörer. Vi har valt ut vintage läder av bästa kvalitet och handtillverkar även ovanliga klockarmband för välkända varumärken.

FInWatchStraps tillverkar klockarmband av ammunitionspåsar och andra ammunitionstillbehör från 1800-talet som köpts kors och tvärs över Europa från militära överskottsleverantörer. Vi har valt ut vintage läder av bästa kvalitet och handtillverkar även ovanliga klockarmband för välkända varumärken.

Kontakta oss gärna för specialförfrågningar och skräddarsydda ammunitionsväskor. Vi listar vissa produkter online, men vissa sällsynta läder eller färger kanske inte alltid presenteras i vår webbutik. Därför är det bra att skicka specialförfrågningar direkt via e-post finwatchstraps@gmail.com


You may also like View all