Allt du aldrig visste om Horween-läder

All the Things You Never Knew About Horween Leather - finwatchstraps
Isadore Horween, grundaren av Horween Leather Company, hävdade att han skulle ta de bästa materialen, de bästa hantverkarna och de bästa teknikerna, och att han först när han var färdig med produkten skulle säkra prislappen. Det läder som används i FinWatch läderremmar är tillverkat av det läder av högsta kvalitet som finns tillgängligt kanske var som helst i USA och till och med utomlands. När du fäster spännet på din klocka kan du vara säker på att det utan tvekan är tillverkat med största omsorg och respekt för en lädertillverkningstradition som har varat i årtionden.
Historien om Horween-läder från garveriet i Chicago:
På 1890-talet reste Isadore Horween från Ukraina till världsutställningen i Chicago. Han gick fram till en monter som drevs av Chicago Tannery och kastade en blick på lädret. Mannen som skötte montern frågade honom vad han tyckte om lädret och han svarade: "Det är okej, men jag tror att jag kan göra det bättre." Isadore Horween förtjänade ett jobb på garveriet i Chicago den dagen, och det var precis vad han gjorde. Horween Leather Company grundades 1905 och strävar varje dag efter att tillverka världens bästa läder.

Hur FinWatch-armband tillverkas
Chromexcel-lädret som används i FinWatch-armband är mycket mer hållbart och bekvämt än andra läderformer, och eftersom det kan vattentätas är det perfekt att forma till eleganta klockarmband. I Horween Leather Companys fabrik i USA tillverkas chromexcel med en teknik som kallas "bark retannage" som hämtas från ett gammalt recept. Det stoppas sedan varmt med en blandning av fetter och naturliga oljor som än idag är ett hemligt recept. Du kan skilja chromexcel från andra former av läder eftersom det är färgat med anilinfärger som täcker lädret utan att dölja dess naturliga struktur. Eftersom de är så värdefulla kan anilinfärger endast användas på läder av högsta kvalitet.
Vad innebär premiumkvalitet?
Horween-läder tillverkas enligt en tradition som har gått i arv från generation till generation i mer än hundra år. Du kan inte ta genvägar när det gäller läder av högsta kvalitet. Horween Leather Company anställer mycket skickliga hantverkare som är välutbildade för att använda gamla tekniker. Många av stegen görs fortfarande för hand, och med sin största rädsla för att bara vara "tillräckligt bra" strävar de efter att slutföra varje del av lädertillverkningsprocessen med största omsorg. De använder bara de bästa hudarna, färgerna, oljorna och ytbehandlingarna eftersom de är stolta över att kunna ge sina kunder det som andra leverantörer antingen inte kan eller inte vill ge dem.

Horween kunde ha sänkt sina priser och konkurrerat om småpengar, men de valde den hårdare vägen. Istället strävar Horween Leather Company efter att förse sina kunder med det bästa läder som kan köpas för pengar. Oavsett om det tar en månad, sex månader eller till och med ett år är de villiga att anstränga sig för själva konstens skull. FinWatch läderarmband är verkligen läderarmband som du kan vara stolt över att kalla dina egna.
Mina klockarmband kan du se här: https://finwatchstraps.com/collections/all


You may also like View all