Hur du tar hand om ditt nya läderarmband

How to take care of your new leather watch strap - finwatchstraps

De handgjorda klockarmbanden i läder kännetecknas av sin tidlösa stil och är din favoritaccessoar för att addera en touch av elegans. Den är perfekt för alla tillfällen och en äkta följeslagare som är noggrant utvald för att komplettera garderoben. Det är därför du alltid vill bära den så länge du kan - och med all rätt. För att du ska kunna göra det råder vi dig ofta att vidta vissa försiktighetsåtgärder när du använder ditt armband.

leather care instructions

Alla Finwatch-band är tillverkade av Horween-läder som levereras från garveriet i Chicago - garveriet som tillverkar läder på gammaldags sätt. Klockarmbanden är handgjorda i Finland av Horween-läder från kor. Armbanden tillverkas av material som är noggrant utvalda genom ett övervakat förfarande som säkerställer att de är av högsta kvalitet, en verklig måttstock på hållbarhet. Nedan följer några praktiska rekommendationer om hur man tar hand om läderarmband.
Notera några av dessa misstag:

För att du ska kunna skydda ditt klockarmband så bra som möjligt, var noga med att undvika kontakt med fukt eller vatten. I synnerhet:

Glöm inte att ta av det innan du duschar eller badar.
Sänk inte ner det i havet eller simbassänger, oavsett varifrån lädret är tillverkat.
Undvik att applicera eller spraya hudkrämer eller parfym direkt på bandet.
Ta av dig bandet innan du utför något hushållsarbete för att förhindra att det skadas allvarligt.
Om remmen behöver rengöras, skölj den bara i rent vatten och låt den inte ligga i blöt. Se sedan till att torka den ordentligt med en mjuk trasa och låt den sedan torka helt utan att utsättas för solen eller andra starka värmekällor.
Den största fienden för naturligt läder är vatten.
Om du tappar din klocka i diskhon eller råkar ut för regn - ta av den och låt den torka en natt i rumstemperatur. Använd sedan ett läderbalsam för att få liv i lädret igen efter att det blivit stelt av vatten.
Har du inget balsam i närheten? Jag ska avslöja en liten hemlighet för dig: vanlig olivolja fungerar alldeles utmärkt. Använd bara lite grann och massera försiktigt in det på framsidan av bandet och polera sedan med en trasa. Färgen kommer att mörkna av denna behandling men bara tillfälligt, oroa dig inte. Vatten eller inte vatten, jag råder dig att gå igenom denna process varannan månad eller så.
Det finns två andra faktorer som har stor inverkan på läder: solljus och värme. Ju mer av dessa det utsätts för, desto mörkare blir det. Du kan bära ett naturfärgat band i månader i ett dimmigt London utan att se någon större skillnad, men ta med det på semestern i Thailand och plötsligt ser ditt band vintage ut. Ha bara detta i åtanke och agera därefter beroende på vilken look du föredrar.
Några idéer för att förlänga livslängden på ditt armband:
Helst ska du byta armband hela tiden, antingen genom att du byter klocka eller utrustar armbandet med ett snabbväxlingssystem som gör att du enkelt kan byta det varje dag. Detta system kan monteras på de flesta armbandsmodeller, och det gör inte bara att du kan matcha din outfit med armbandet, utan det hjälper dig också att förlänga dess livslängd.
Undvik dessutom att fästa bandet mycket hårt runt handleden. Det är en dålig vana som förhindrar korrekt blodcirkulation runt handleden och dessutom belastar armbandet varje gång du rör handleden, vilket leder till en tidig försämring av klockarmbandet. Om du väljer en lösare passform slipper armbandet den ständiga påfrestningen som gör att lädret skadas snabbare.
När andra metoder inte räcker för att få bort svåra fläckar och smuts kan du använda lädervårdsprodukter. Lädervård för lädermöbler i hemmet är en som passar bra för att ta bort smutsiga fläckar från ditt klockarmband. Om du inte har några kan du också använda en enkel hemlagad kombination av vatten och bakpulver. Blanda en matsked av din bakpulver i lika mycket vatten för att bilda en pasta. Applicera sedan pastan på varje del av din klockas läderrem och låt den sitta kvar ett tag. Tvätta sedan av pastan och låt den torka helt innan du fäster klockan på klockarmbandet igen. Det är bra att täcka armbandet med speciell lädervårdsolja efter rengöring.
Glöm inte heller att fräscha upp klockarmbandet efter ett tag.
Slutligen, glöm inte att välja ett foder som passar dina behov bäst. Om du bor i ett varmt land eller om du utövar sport när du bär din klocka ska du välja ett foder med extra motståndskraftiga material som Horween-läder.
NB mocka och Shell Cordovan läder kräver speciella läderbalsam för behandling. Kom ihåg att noggrant kontrollera instruktionerna för läderbalsamet innan du applicerar det på remmen. Kom också ihåg att testa läderbalsamet på den lilla läderbiten inuti klockarmbandet innan du applicerar det.
Vi rekommenderar Smith's balsam för vegangräddade läderarmband, t.ex. vintage Ammo-kollektionen och 4 mm bull läder.


You may also like View all