Omega och intressanta fakta att avslöja

Omega and interesting facts to reveal - finwatchstraps

Omega är ett av de mest välkända schweiziska varumärkena för lyxklockor över hela världen. Det är också en medlem av Swatch Group som ofta nämns. Om du tror att du vet allt om Omega kanske du ändå vill kolla vad du har missat. Detta 170 år gamla företag är mer speciellt än vi tror, så håll ögonen öppna och se vad som gör detta märke så intressant!

Omega grundades av Louis Brandt 1848 med det tidigare namnet "La Generale Watch Co" och fick senare namnet "Louis Brandt & Fils" 1877 när hans son anslöt sig till företaget. Det var inte förrän 1903 som företaget bytte namn till "Omega" på grund av framgångarna med Omega-kalibern som var känd för att vara exakt och lätt att reparera. När Omega vann första pris vid Genève Observatory Trials 1931 - de evenemang som hålls för att testa olika typer av klockor, utvecklades en slogan för varumärkesmarknadsföringen "Omega - Exact time for life". Resultatet av observatorietesterna var det mest framträdande beviset som gjorde företaget till den största tillverkaren av COSC - det officiella schweiziska Chronometer Testing Institute som ansvarar för att verifiera noggrannheten och precisionen hos armbandsur i Schweiz - från 1958 till 1969.

 

Omega presenterade sig som ett varumärke med pionjäranda. Excellens, precision och innovation är de kärnvärden som Omega strävar efter. Företagets utveckling ledde till efterföljande historiska händelser som lyfte Omega till en högre position inom klocktillverkningsindustrin:
1932 började Omega vara den officiella tidtagaren vid de olympiska spelen. Varumärket har även deltagit i senare olympiska spel, t.ex. vinter-OS 2006, sommar-OS 2008, vinter-OS 2010 osv. och det senaste var vinter-OS i Sotji 2104.
1968 användes Omega Speedmasters av Ralph Plaisted under en 43 dagar lång vandring från Ward Hunt Island i Kanada till Nordpolen. Detta var den första ytexpeditionen som genomfördes.

1969, som NASA:s val, var Omega den första klockan på månen

1995, Omega bars av James Bonds i filmerna

1998 blev Omega en del av Swatch Group. Varumärket tillhör Prestige- och Lyxserien
Omega har varit favoritmärke för många världsledare och kända personer. Sovjetunionens president Mikhail Gorbatjov ägde en Constellation Manhattan i guld. John F. Kennedy - USA:s 35:e president - bar en Omega-klocka vid sin installation 1961. Elvis Presley hade en Omega när han fotograferades. Listan över kända ägare av Omega-klockor är oändlig, vilket betyder att detta klockmärke är så populärt inom lyxklockindustrin!

 

Omega-klockor finns för både män och kvinnor och priset varierar från 1 720 USD till 87 750 USD. Förutom metall- och NATO-armband är läder det vanligaste materialet som används för Omega-klockarmband. Läder har varit en oumbärlig komponent i Omegas armbandsur ända sedan de allra första tillverkades år 1900.
Eftersom du är unik i detta universum förtjänar du ett läderarmband som är perfekt anpassat och personifierat för dig. FinWatchStraps är en av de bästa tillverkarna av klockarmband i Finland med erfarna hantverkare. På FinWatchStraps tillverkas våra klockarmband med kärlek och omsorg, från val av material till färdig produkt. Vi skräddarsyr din upplevelse och lyfter dina älskade klockor. Bästa betyg för högkvalitativa klockarmband från FinWatchStraps.

Våra skräddarsydda handgjorda klockarmband kan ses här: www.finwatchstraps.com

Tveka inte att kontakta oss för dina personliga anpassningsalternativ för armband.


You may also like View all