Panerai klocka: En gåva för dykentusiaster

Panerai watch: A gift for diving enthusiasts - finwatchstraps
Glöm schweiziska lyxklockor som du har känt till tidigare. Idag har vi något annorlunda men ändå intressant att veta. Det jag pratar om är Panerai (Officine Panerai), en italiensk tillverkare av lyxklockor. Nu kan vi se att Italien har mer än pizza och pasta!
Officine Panerai grundades av Giovanni Panerai 1860 i Florens, Italien, och huvudkontoret ligger i Florens än idag. Företaget tillverkar dock klockor i Schweiz med hjälp av egentillverkade urverk och ETA-urverk. I början var Panerai en liten klockaffär på Ponte alle Grazie (en bro) som korsade floden Arno. Det var först när Giovanis sonson Guido Panerai tog över verksamheten från sin frus familj, som var en mekanisk verkstad, som Penerai vände blad. De tillverkade precisionsfickklockor och kronografer för Regia Marina (den kungliga italienska flottan).

Källa: Panerai granskning
År 1916 beslutade Panerai att använda Radiomir, ett ämne som härrör från radium och som kan lysa i mörkret, i klocktillverkning. Den första Radiomir tillverkades 1936 med urverk och boett tillverkade av Rolex. Det var en enorm framgång som ledde till att Panerai blev populärt eftersom den självlysande undervattensutrustningen spelade en viktig roll i striden med sin ljusstyrka.
Klockan var dock märkbart giftig och farlig på grund av komponenten - en blandning av radiumbromid och zinksulfid - som avger höga strålningsnivåer och samverkar starkt för att lysa. De självlysande klockor som vi använder idag är inte längre farliga, men faran med radioaktivitet var föga känd. Radiomir, med sin förmåga att hålla sig under vatten och sitt självlysande sken, tillverkades därför i stor skala. De toxiska effekterna av radium togs upp 1949 och ledde till skapandet av en ny självlysande klocka från Penerai. Luminor var till och med bättre än Radiomir när det gällde dess ljuskapacitet. Luminor visade sig vara överlägsen sin bror när den var den heliga graalen för alla professionella dykare. Den stora skillnaden mellan dessa modeller var den stora kronskyddande bron med en spak för att öka de vattentäta funktionerna medan urtavlan och boetten fortfarande var likadana.

Källa: Jakes Panerai-värld
Panerai har en stark koppling till sportaktiviteter till havs. År 1980 utvecklade varumärket en prototyp av en dykarklocka som kunde stå emot vatten upp till 1 000 meters höjd. Lanseringen av Luminor Marina och Mare Mostrum i begränsad upplaga 1993 markerade varumärkets första inträde på den offentliga försäljningsmarknaden. Panerai blev ännu mer populärt när Holywood-stjärnan Sylvester Stallone beställde dessa klockor. År 1997 togs Panerai över av Vendome Group och blev ledande inom lyxklockor i segmentet lyxaccessoarer för sport. Varumärket har fångat en stor mängd entusiaster, som kallas Paneristi.

Källa: Bästa Panerai Replika
Ett läderarmband till din Panerai-klocka? Inte en dålig idé. En fantastisk klocka kommer att längta efter det bästa tillbehöret som är speciellt tillverkat för den. Det handgjorda läderbandet från FinWatchStraps skulle vara det perfekta svaret som du letar efter. Eftersom du är en av ett slag i detta universum, förtjänar du ett läderband som är perfekt passform och personlig för dig. FinWatchStraps är en av de bästa tillverkarna av klockarmband i Finland med erfarna hantverkare. På FinWatchStraps tillverkas våra klockarmband med kärlek och omsorg, från val av material till färdig produkt. Vi skräddarsyr din upplevelse och lyfter dina älskade klockor. Bästa respekt för högkvalitativa band från FinWatchStraps.
Du hittar vårt skräddarsydda armband här: www.finwatchstraps.com.
Och du kan enkelt bygga ditt personliga klockarmband här i FinWatchStraps. Så tveka inte att kontakta oss, vi skulle älska att hjälpa dig.

Panerai watchband, Panerai watch strap  

 


You may also like View all