Panerai-klockor - historia och konst i perfekt kombination

Panerai Watches - history and art perfectly combined - finwatchstraps
Panerai-klockor är populära bland lyxiga armbandsur. De är av premiumkvalitet, har äkta läderarmband och är berikade med historia. Historien om Italiens konst i rörelse Panerai-klockor 1860, bara ett år innan Italiens stater enades, bildades Officine Panerai av Giovanni Panerai. Bara några år senare blir Panerai auktoriserad återförsäljare för några av de främsta varumärkena. Detta inkluderar Rolex och Patek Philippe.

Men här är kickern ... Tillbaka i slutet av 1800-talet var Panerai-klockor endast tillgängliga för militära styrkor. Klockorna var noggrant utformade för Italiens marinofficerare och egyptiska styrkor. De utvecklade antalet klockor för militären, inklusive vattentäthet och tillförlitlighet. Panerai etablerade sig som ledande inom klockindustrin. De har sedan dess skapat många pålitliga klockor av hög kvalitet.

År 1933 öppnade de sig äntligen för allmänheten och presenterade sin mest ikoniska klocka genom tiderna, "Luminor".
Panerai Luminor har sedan dess använts av miljontals människor över hela världen. Den är ett varumärke i sig. Det är ingen överdrift att säga att Luminor är vad iPhone är för Apple.
Och det bästa av allt? Det finns massor av premiumklockor från Panerai för dig. Faktum är att Sylvester Stallone, den berömda Hollywood-skådespelaren, använde Luminors specialutgåva Slytech i sin film Daylight.

panerai sylverster stallone, panerai watch, leather watch band, leather watch strap (bild tagen från horologue.com webbsida)

Panerai-klockor i premiumkvalitet
Det finns många Panerai-klockor av premiumkvalitet, och de har sina egna serier.
Låt oss kolla in dem,
Luminor-serien
Radiomir

panerai radiomir

Panerai Ferrari

panerai ferrari, watch bands fro panerai ferrari

Specialutgåvor
Luminor-serien:
Den mest populära Panerai-klockan i premiumkvalitet är denna Luminor-serie. Den har vackert utformat läder berikat med det fantastiska utseendet. Luminor-klockorna finns i två typer: Base och Marina.

panerai marina, leather watch band for panerai marina, leather watch strap Panerai marina

Arnold Schwarzenegger använde varumärket Marina i sin film Terminator.denna Luminor-klocka passar bra med både avslappnad och formell klädsel. Denna klocka har en krönt skyddsbrygga som gör den unik i sig själv. Boettdiametern på de flesta Luminor läderklockor är cirka 40-44 mm.

Men här är grejen, Luminor har läderarmband, så läderarmbandet ger klockan premiumutseende och kan ändras beroende på händelserna.

Det betyder att du kan bära ett läderarmband på Halloween-dagen och byta det nästa månad till jul.
Det finns många olika alternativ för läderarmband. Du kan även använda handgjorda läderarmband i Horween-läder från FinWatchStraps för att göra dina Panerai-klockor ännu mer fantastiska.
Panerai Radiomir:

En av de första modellerna från Officine Panerai, Radiomir-modellen är det näst mest populära armbandet.

panerai radiomir, leather watch band for panerai radiomir

(Bild: hodinkee.com) Detta Radiomir-märke byggdes uttryckligen för formella kläder. Radiomir-klockan ser vacker ut på kostymerna. Boetten är rundad och böjd med ett klassiskt utseende. Den passar din status. Så vad är den största skillnaden mellan Luminor och Radiomir? Radiomir har ingen anordning som skyddar den kronade bron. Och det bästa av allt? Den här pionjärklockan har en gångreserv som räcker i 10 dagar. Klockstorlekarna varierar från 42 mm till 47 mm.

Panerai Ferrari:

Vackert utformade i läderband är dessa Panerai Ferrari-klockor bäst i klassen. De har en viss känsla av charm. De är dock inte mycket populära bland Panerai-användare. Ändå har de sin målgrupp.

Panerai Ferrari har det grövre greppet som skiljer det från båda Paneri-serierna som nämns ovan. Precis som Panerai Radiomir har denna klocka inget krönt bryggskydd.

Du kan byta läderarmband snabbt och ställa in det enligt ditt eget val och få det att se mer attraktivt ut.

Det finns många färgglada armband på marknaden. De viktigaste är handgjorda läderklockmärken av Horween. Boetten till Panerai Ferrari finns i storlekarna 40 mm och 45 mm.

Panerai specialutgåvor: Det finns massor av specialutgåvor som Panerai presenterar då och då och som får deras inbitna fans att bli galna över hela världen. Den främsta är Luminor 1950 i retrostil och den senaste är Panerai LAB-ID.

Slutsats:

Panerai har varit beprövade och populära tillverkare av armbandsur någonsin. Panerai har klassiska klockserier med klockarmband i äkta läder och massiva fans som följer. Att bära denna läderklocka ger dig en magisk aura runt dig. Varför inte kolla in vårt val av ersättnings watch bands för din Panerai direkt eller någon speciell unik modell av klockarmbandet som du har i åtanke från oss? Som läderhantverkare förverkligar vi dina idéer om klockarmband.

Denna modell finns tillgänglig i vår butik för endast 89 euro (erbjudande under februari 2018)

Premiummodellen ovan finns tillgänglig i vår butik för specialerbjudandet 89 euro (normalpris 139 euro) under februari 2018.English tan watch band för Panerai

Navy Blue Chromexcel för Panerai 

Horween Burgundy/ Chromexcel no.8 klockarmband i läder

Var premium, var unik med FinWatchStraps handgjorda läderarmband.

Mer information om Panerai-klockor finns på Panerais officiella webbplats: webpages


You may also like View all