Hajläder för sofistikerade klockarmband

Shark leather for sophisticated watchstraps - finwatchstraps
Hajen är verkligen en unik varelse. Den är otroligt snabb och stark, och dess hud är så extraordinär att den till och med inspirerar till skapandet av nanoteknologiska material för olika branscher baserat på dess struktur. Fortsätt läsa för att upptäcka hajens hemlighet.
Hajskinn eller shagreen består av små plattor som är osynliga för ögat men som känns tydligt vid beröring i motsatt riktning mot plattornas tillväxt. Varje platta är invuxen i kroppen med ena änden och sticker utåt med en skarp kant. En sådan hudstruktur minskar avsevärt vattenbeständigheten och försäkrar hudens styrka. Denna hudtyp var en grundläggande idé för skapandet av högteknologiska dykardräkter och även för fortsatt utveckling av flygplansbeläggning som förbättrar farkostens aerodynamiska egenskaper.
Förr i tiden användes obearbetat hajskinn som sandpapper för polering. Numera används dock perfekt bearbetat hajläder för tillverkning av väskor, skor, klockarmband och många andra produkter.

Tillverkat hajläder är mjukt och flossigt. Det är tjockare än alligator- eller stingrockskinn, men även vid intensivt slitage behåller det sitt vackra och unika utseende i årtionden. Jämfört med kohud är det 7-11 gånger starkare. Läderytan är grov och dekorerad med naturliga krusningar.

Dessutom är detta material mycket bekvämt att bära och använda och har högre vattenresistens än traditionellt läder. Det sistnämnda betyder dock inte att du kan dyka (det beror naturligtvis på hur lädret är tillverkat och behandlat) och hajlädertillbehör behöver fortfarande skötsel.
Konditionering minst två gånger per år (eller oftare vid intensiv användning och torrt klimat) bevarar lädrets mjukhet och välskötta utseende. Rutinmässigt damm avlägsnas med en mjuk, torr trasa. Om din accessoar är blöt, dutta försiktigt på lite extra vatten och torka den naturligt. För fläckar och fläckar, använd en speciell läderrengöring för exotiska läder. Förvaras på en sval och torr plats, helst i ett skyddsfodral.
Tack vare hajläderets unika struktur och extraordinära textur kommer accessoarer tillverkade av detta material att glädja sina ägare under många år. På FinWatchStraps tillverkar vi gärna ett helt unikt armband för dina klockor som håller för evigt.

Du kan titta på våra klockarmband i hajskinn och designa ditt eget här https://www.finwatchstraps.com/collections/shark-leather-bands. Lädret för tillverkningen av armbanden kommer från Italien, alla certifikat finns tillgängliga. Lädret bearbetas med metallfri bearbetningsteknik.

Om du har några frågor om våra produkter och tjänster är du välkommen att kontakta oss på finwatchstraps@gmail.com eller via What's app +358 44 971 32 35.


You may also like View all