Vad du bör veta om IWC:s premiumklockor och deras läderarmband

Things to Know About IWC Premium Watches and Their Leather Straps - finwatchstraps
IWC:s historia
International Watch Company eller IWC grundades 1868 i Schaffhausen av en amerikansk pionjär, urmakaren Florentine Ariosto Jones för att tillverka urverk åt mycket kvalificerade schweiziska urmakare. För detta ändamål använde man vattenkraft från en närliggande flod, floden Rhen, och modern teknik.
Med ett engagemang för sitt cirka 150 år gamla arv har de handtillverkat mekaniska klockor i sin verkstad med noggrant fokus på detaljerna. De har kombinerat extraordinär design och precisionsteknik för att introducera sex klockfamiljer som ger unika känslor och den finaste tekniken för din handled.
De klockfamiljer som IWC introducerar i sin långa tradition omfattar klockorna Portugieser, Pilot, Aquatimer, Ingenieur, Portofino och Da Vinci. Dessa klockfamiljer vittnar om innovationer från fyra generationer av ingenjörer och ett brett spektrum av klocktillverkningsexpertis från företaget i Schaffhausen. Förutom att tillverka IWC:s premiumklockor fokuserade de även på att tillverka tuffa klockor med de finaste komplexiteterna för att användas av sportproffs i deras dagliga rutin.

iwc leather watch band

Den första fabrikslokalen hyrdes av F.A. Jones i de lokaler som är kända som Mosers industrikomplex. Snart hyrde företaget ytterligare ett utrymme i en av Schaffhausens äldsta byggnader, Oberhaus. En ny fabrik och huvudkontor för IWC byggdes 1874-75 i Baugarten nära stranden av floden Rhen. Under 2005 och 2008 har IWC byggt ut sitt huvudkontor genom att lägga till västra och östra flyglarna till det.
IWC:s principer för hållbarhet
Hur seriöst International Watch Company tar sitt sociala, miljömässiga och ekonomiska ansvar kan bedömas genom ett brett spektrum av partnerskap och globala joint ventures tillsammans med interna aktiviteter. IWC:s stöd till Good Foundation for the Laureus Sport kan till exempel betraktas som ett bevis på företagets sociala engagemang, eftersom det stöder missgynnade ungdomar över hela världen. IWC stödde också flera andra stiftelser som Charles Darwin Foundation för att visa sitt intresse för att bevara miljön och sin förmåga att kämpa för att bevara den ekologiska miljön på Galapagosöarna. För att upprätthålla den ekologiska miljön i sitt eget hem använder företaget elektricitet som genereras av 100% förnybara energikällor, återvinner regnvatten och spillvärme samt balanserar de återstående utsläppen av CO2.
Användning av läderremmar och läderband
Förutom att tillverka ett brett utbud av handgjorda klockor har företaget också fokuserat på att använda klockarmband i äkta läder med sina premiumklockor för att få bäraren att se mer elegant och stilfull ut. Även om IWC har använt olika typer av klockarmband och armband i sina premiumklockor, så har man fokuserat på att använda läderarmband till armbandsur. Samtidigt som IWC använder olika typer av läderarmband använder de också handgjorda läderarmband tillverkade av Horween-läder som tillhandahålls av FinWatchStraps. Huvudsyftet med att använda klockarmband tillverkade av äkta läder är att ge IWC premiumklockor ett mer elegant och stilfullt utseende tillsammans med att dra nytta av den långa livslängden hos dessa band.

Klockarmbanden i läder tillverkas på beställning och kan anpassas för att få ett helt unikt klockarmband. Vårt breda urval av läderklockarmband kan ses här: www.finwatchstraps.com
Kontakta oss gärna för unika kundanpassade designer: finwatchstraps@gmail.com


You may also like View all