Tudor-klocka: ut ur Rolex-skuggan

Tudor watch: out of the Rolex shade - finwatchstraps

Känner du till Rolex? Eftersom du läser den här artikeln vet du förmodligen något om klockor, eller åtminstone det berömda klockmärket. Den här artikeln handlar dock inte om Rolex, utan om Tudor, ett högkvalitativt armbandsurmärke som registrerades på uppdrag av Hans Wilsdorf, grundaren av Rolex.

tudor, tudor watch, tudor with leather band

Bildkälla: The Jewellery Editor

Tudor grundades 1926, 21 år senare sedan Rolex föddes, och sågs som det mer prisvärda alternativet till Rolex. Dessa klockor använde standardkaliber med boetter som var unikt designade för Rolex, vilket möjliggjorde ett lägre pris samtidigt som klockans kvalitet och tillförlitlighet bibehölls. Tudor har varit välkända för sina klockor för professionella dykare och militären. Tudor Submariners användes av US Navy och franska marinen. Den första Tudor-klockan för den australiensiska marknaden släpptes 1932. Dessa klockor levererades exklusivt till Willis-företaget och distribuerades sedan till de bästa juvelerarbutikerna där.
Med liknande stilar, liknande kvalitet, liknande material och samma servicecenter (Rolex Service Center) är det inte överdrivet att säga att Tudor är en annan Rolex, men mer prisvärd.
Många klockälskare har uttryckt sin positiva inställning till Tudor-klockor på grund av samma kvalitet men till ett mer överkomligt pris jämfört med Rolex. Kombinationen av ETA-urverk och exklusiv boett från Rolex gör dessa klockor köpvärda. Vissa hävdar också att Tudor-klockan borde vara en av de 10 lyxklockor som män bör investera i just nu. Även om vissa hävdar att ETA-urverket är överprissatt, förblir värdet på Tudor oförändrat på grund av kaliberns robusthet, noggrannhet och precision.
Tudor-klockor finns tillgängliga i de flesta länder i världen. Även om märket slutade sälja klockor i USA 2004, kom det tillbaka till denna enorma marknad 2013 med förhöjd modern design och tekniskt experiment. Tudor har gradvis tagit sig in i klockbranschen och lämnat skuggan av sin storebror.
Ett läderarmband till din Tudor-klocka? Ingen dålig idé. En fantastisk klocka kommer att längta efter den bästa accessoaren som är speciellt gjord för den. Det handgjorda läderbandet från FinWatchStraps skulle vara det perfekta svaret som du letar efter. Eftersom du är en av ett slag i detta universum, förtjänar du ett läderband som är perfekt passform och personlig för dig. FinWatchStraps är en av de bästa tillverkarna av klockarmband i Finland med erfarna hantverkare. På FinWatchStraps tillverkas våra klockarmband med kärlek och omsorg, från val av material till färdig produkt. Vi skräddarsyr din upplevelse och lyfter dina älskade klockor. Bästa respekt för högkvalitativa band från FinWatchStraps.
Du hittar våra skräddarsydda armband här: www.finwatchstraps.com.
Och du kan enkelt hitta ditt personliga klockarmband här i FinWatchStraps. Så tveka inte att kontakta oss, vi skulle älska att hjälpa dig.
Tagg: Tudor, Tudor klocka, Tudor klockarmband, läderarmband för Tudor


You may also like View all