Varför är Horween Dublin Cognac läder så bra för tillverkning av klockarmband?

Why Horween Dublin Cognac leather is so great for watch bands making? - finwatchstraps

Horween's Dublin Cognac läder används i produktionen av FinWatchStraps

Att arbeta med läder av högsta kvalitet är alltid en utmaning. Du måste vara tillräckligt skicklig för att kunna tillverka en avancerad produkt med fantastiska egenskaper för dina klockor. Vårt team på FinWatchStraps känner till hemligheten. Vi förbättrar ständigt våra rutiner och det är nyckeln till framgång. Oändligt lärande och implementering av kunskapen placerar oss på den plats vi alla vill uppnå. Vårt företag är ledande och vi vill behålla den positionen.
Hur vi gör det

Vad är det som är så speciellt med våra produkter? En av hemligheterna är det högkvalitativa läder som används vid tillverkningen av FinwatchStraps klockarmband. Varför är Horween's Dublin ett så eftertraktat val för en läderhantverkare som jag som tillverkar klockarmband varje dag för att försörja mig? För att förstå måste du först lära dig lite om hur detta speciella läder tillverkas. Dublin är en fullnarvig, anilinfärgad kohud som främst är vegetabiliskt garvad och sedan tillsatt med ett speciellt recept av oljor och mjukgörare som är precis samma som har använts i Horweens premium Shell Cordovan i mer än 100 år. Horween Dublin-läder innehåller ett hårt vax som ger skinnet en något fastare karaktär och en krackelerande effekt som är ganska härlig om du gillar den typen av saker - och det gör jag verkligen. Eftersom det är ett veganskinn kan man förvänta sig att det ska vara styvt som en bräda och se generiskt ut på samma sätt som de flesta andra skinn, men det är precis tvärtom. Det här är ett läder som är estetiskt komplext med en mängd färgvariationer på grund av olje-pull-up-effekten, något som Horween är känt för. Pull-up uppstår när oljor förflyttas i huden, vilket sker varhelst skinnet böjs, sträcks eller dras. Dublin har också den perfekta balansen mellan fast och mjuk och har mindre benägenhet att sträcka sig samtidigt som den behåller precis rätt mängd "eftergift" och formbarhet. Men det kanske mest överraskande med Dublin är att det kombinerar hög draghållfasthet med lägre vikt än de flesta andra läder.
Det här materialet kräver mycket uppmärksamhet och uthållighet. Varje detalj spelar en viktig roll. Den stil och design som föredras, spänne och sömkombinationer kan i hög grad förändra klockarmbandets slutresultat. De flesta detaljer är en fråga om specifika preferenser och smak, din klockas karaktär och utseende. Om du ändrar ett element kommer alla andra egenskaper också att förändras. Allt beror på dina önskemål och dina egna prioriteringar. Vi har kunder som vill ha sina klockarmband på klassiska eller moderna sätt, i pastellfärger eller ljusa färger, sydda, avsmalnande eller med andra unika egenskaper för att understryka deras unika stil och klocka på premiumnivå. Oavsett vilken anpassning du vill ha gör vi den gärna. Det är den utmaningen vi gillar.

Vi förstår oss på materialet

Vår erfarenhet har fått oss att tro att läder är ett enastående material. Vi vet hur det andas och hur det reagerar med olika element. Det handlar om många års experimenterande med detta material. Efter en tid har vissa saker blivit uppenbara för oss. Genom att tillämpa några verkliga färdigheter och lägga ner mycket arbete på att tillverka varje produkt får du det bästa resultatet. Så är fallet med alla våra produkter. Vi är särskilt stolta över våra exklusiva klockarmband för premiumklockor. Varje läderarmband är helt unikt och tillverkas med stor omsorg.

Om FinWatchStraps
När något är handgjort vet du att det är annorlunda. Alltför många mekaniska procedurer skadar helt enkelt lädret och du kan inte andas in de unika egenskaperna i produkten. Det är därför vi uteslutande använder handgjorda tekniker som är över 100 år gamla. Våra förfäder kände till det speciella tillvägagångssättet för läder som ger det bästa resultatet. Vi fortsätter att förbättra tekniken. Som ett resultat av detta har vi FinWatchStraps. Varje unikt handgjort klockarmband representerar de metoder vi använder varje dag. Skärning, urval, polering, garvning och många andra tekniker är en del av vårt arbete. Vi gör vårt bästa för att designa de mest unika klockarmbanden för våra kunder. Samtidigt använder vi kvalitetsläder som kommer från Österrike. Denna typ av läder har alla egenskaper som krävs för att tillverka kvalitetsarmband. Det är tillräckligt starkt för att hålla länge och det är tillräckligt mjukt för att du ska känna dig bekväm. Du får den bästa balansen mellan kvalitet och hållbarhet. Samtidigt får du en produkt som kompletterar din kollektion på bästa sätt. Med dessa läderremmar tar du din upplevelse till nästa nivå. Vi vet hur vi ska ge dig något att vara stolt över. Det är vårt uppdrag och vår främsta avsikt.


You may also like View all